Chronisch ZorgNet

29 augustus - 21 november 2025

Belangrijke mededeling! Stopzetting specialisatie post-COVID

Chronisch ZorgNet stopt per 1 september met de specialisatie op COVID-gerelateerde herstelzorg. Dit komt voort uit de conclusies van het Zorginstituut. Nieuwe onderzoeken hebben niet bewezen, dat eerstelijns multidisciplinaire paramedische herstelzorg voor volwassenen met post-COVID effectiever is dan natuurlijk herstel zonder behandeling.

Bedankt voor jullie inzet!
In crisistijd is het ons gelukt bij te dragen aan de implementatie van de best mogelijke zorg voor de Covidpatiënt. In zeer korte tijd zetten therapeuten zich in om de zorg voor deze patiëntengroep zo goed te regelen. Heel erg bedankt voor jullie inzet om de beste zorg te bieden, wij waarderen jullie inzet hierin.

Best mogelijke zorg
Nu gaan we terug naar onze basis: niet-overdraagbare chronische aandoeningen, verspreiden van kennis onder zorgverleners en patiënten en het zicht- en vindbaar maken van gespecialiseerde zorgverleners. Deze verandering sluit aan bij onze missie en visie: het leveren van effectieve en wetenschappelijk onderbouwde zorg. We zetten onze middelen optimaal in ter garantie van de best mogelijke zorg voor onze patiënten.

Neem contact met ons op
We begrijpen dat deze verandering vragen kan oproepen. Hieronder hebben we twee van de meest voorkomende vragen en antwoorden opgesomd. Andere vragen of meer informatie? Onze medewerkers helpen je graag verder. Neem contact met ons op via onze contactpagina

Meest voorkomende vragen en antwoorden

1. Hoe zit het met vergoedingen en wat gebeurt er met patiënten, die nog in behandeling zijn?

Ga voor alle informatie hierover naar www.zorginstituutnederland.nl/actueel/nieuws/2024/06/28/eerstelijns-multidisciplinaire-paramedische-herstelzorg-bij-post-covid

2. Blijven de punten verkregen voor de scholingen omtrent covid staan?

Deze punten blijven staan en worden NIET verwijderd uit het portfolio.

We blijven ons inzetten voor de best mogelijke zorg.