Chronisch ZorgNet

13 juli - 31 januari 2025

In memoriam: Simon van der Voort

Op 11 juli overleed Simon van der Voort, fysiotherapeut in hart en nieren. Veel te vroeg moest hij afscheid nemen van zijn lieve Marianne, kinderen en kleinkinderen. En ook van ons.

Simon, al  goed met gesuperviseerde looptherapie aan patiënten met etalagebenen bezig ver, ver voordat er een richtlijn lag of anderen het belang zagen. Onze gedeelde visie over dit belang van bewegen en leefstijl bracht ons samen. Jarenlang was je steunpilaar bij en van ClaudicatioNet (waar je een van de founding fathers van was en in 2014 met het krijgen van de award erelid werd). 

Ontelbare sessies onderwijs PAV aan collegae heb jij gegeven, altijd op de jou kenmerkende, innemende en bescheiden wijze. Binnen ons team een geliefde en veelgebruikte vraagbaak. Met diverse teamleden verzorgde je scholingen in het hele land en stond zo aan de wieg van het huidige landelijk dekkende netwerk van geschoolde en door jou nog verder gemotiveerde collega fysio-/ oefentherapeuten. Bij al deze bijeenkomsten was jij voor je collegae een voorbeeld, een rolmodel. Samen met Ben waren jullie meer dan 10 jaar een onafscheidelijk duo, eerst op Zonnestraal (waar, zo realiseerden wij ons tijdens een van de oprichtingsetentjes van ClaudicatioNet, wij elkaar honderden keren gepasseerd moeten zijn; jij werkzaam als fysio, ik als kind op weg naar de middelbare school in Hilversum) en later in het Tergooi ziekenhuis en op al onze jaarcongressen en vele cursussen. 

Namens het ClaudicatioNet-team van toen en het Chronisch ZorgNet-team van nu wensen wij eenieder die jou gekend heeft heel veel sterkte met dit veel te vroege verlies.

Een fysiotherapeut van formaat is heengegaan.

Rust zacht lieve Simon.

Joep Teijink, voorzitter CZNet