Alweer een mooi initiatief van onze therapeuten

16 september 2019

Op zaterdag 7 september hebben acht ClaudicatioNet therapeuten uit de Regio GelderseVallei zich ingezet om hun patiënten met een chronische aandoening en/of etalagebenen een mooi evenement aan te bieden.
 
Hierbij de terugblik vanuit de organisatie:
 
Voor alle mensen met een chronische aandoening of Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, organiseerden de aangesloten fysiotherapeuten van de netwerken chronische aandoeningen binnen de Regio Gelderse Vallei en het ClaudicatioNet Gelderse Vallei op zaterdag 7 september jl. een uniek en gratis wandelevenement. Wederom kunnen we terugkijken op een geslaagd en succesvolle tweede editie van dit evenement.
 
Dit evenement vond plaats bij de Edese IJsvereniging EIJV aan de Langekampweg in #Ede in samenwerking met Sportservice Ede. De deelnemers deden eerst mee aan een gezamenlijke warming-up en na de start werden ze uitgedaagd om zo ver mogelijk te wandelen op de baan. Tijdens het wandelen werden ze begeleid en aangemoedigd door de aanwezige fysiotherapeuten en wandelverenigingen. De ondersteuning, het saamhorigheidsgevoel en het feit dat zo’n baan lekker loopt, zorgde ervoor dat er heel wat grenzen werden verlegd. Na zo’n anderhalf uur in beweging te zijn geweest kreeg iedere deelnemer een wandeldiploma, een medaille en een klein presentje. Ook werden er nog contacten gelegd met aanwezige wandel- en sportverenigingen uit de regio om zo de looptraining een mogelijk vervolg te geven.

Terug naar overzicht