Goed nieuws voor 2018!

27 november 2017

Sinterklaasintochten, kerstversiering in de winkels en de eerste aankondiging van (natte) sneeuw: het nieuwe jaar is in zicht. Dit betekent niet alleen dat de feestdagen er snel aankomen, maar het is ook de periode waarin alle zorgverzekeraars hun beste beentje voorzetten om nieuwe klanten te werven voor het nieuwe jaar. We hebben alle polissen goed doorgespit en kunnen goed nieuws melden: Waar selectieve inkoop voorgaande jaren door enkele zorgverzekeraars werd gerealiseerd, staat selectieve inkoop in 2018 in de polis van bijna alle grote zorgverzekeraars duidelijk genoemd: CZ, Zorg en Zekerheid, VGZ, De Friesland, Eno, Menzis, OHRA, Univé. Wat houdt selectieve inkoop precies in? Een traject GLT wordt alleen volledig vergoed wanneer de behandelaar is aangesloten bij ClaudicatioNet. Zo wordt gerealiseerd dat elke patiënt met claudicatio intermittens in behandeling is van gespecialiseerde zorgverleners op het gebied van looptraining en leefstijlbegeleiding.

 

Vergoeding gesuperviseerde looptherapie 2018

 

Ook in 2018 worden 37 behandelingen voor een traject gesuperviseerde looptherapie en leefstijlbegeleiding uit de basisverzekering vergoed.

 

Even op een rijtje:

  • Uit de basisverzekering worden 37 behandelingen voor een periode van maximaal 12 maanden vergoed
  • Indien de 12 maanden nog niet voorbij zijn, dan hoeft op 1 januari 2018 geen nieuwe verwijzing aangevraagd te worden
  • In principe geldt de vergoeding één keer per mensenleven, vanwege de toenemende rol van zelfmanagement richting het einde van het traject.  
  • Heeft een patiënt toch een tweede keer een verwijzing ontvangen? Neem dan contact op met de betreffende zorgverzekeraar.

Terug naar overzicht