Wat mag ik verwachten van een digitale congresweek?


Wegens COVID-19 leek het ons als organisatie onverstandig om een fysiek congres te organiseren. Daarnaast komen veel van de deelnemers van ons congres regelmatig (dagelijks) in contact met kwetsbare ouderen. Dit heeft ons doen besluiten om dit jaar een 'digitale congresweek' te organiseren. Maar wat mag je verwachten van zo'n digitale congresweek?

Gedurende 1 week (startend op 1 oktober) zullen er dagelijks interessante lezingen worden gehouden, die deelnemers kunnen volgen vanuit een locatie naar keuze (op het werk, in het openbaar vervoer of thuis op de bank). De eerste dag zal ongeveer duren van 9 tot 15 uur. Vervolgens zullen op 2, 5, 6 en 7 oktober in de avonden (van 17 tot 21.30 uur) sessies gehouden worden.
Deze lezingen worden live gestreamd vanuit een studio. Als deelnemer heb jij gedurende iedere sessie de mogelijkheid om jouw vragen te stellen (via WhatsApp; maar daarover later meer) en zullen sprekers de deelnemers actief betrekken. o.a. door het stellen van vragen. De antwoorden die deelnemers geven worden automatisch geregistreerd en teruggekoppeld aan de sprekers.

Net zoals een fysiek congres zullen er pauzes zijn om een hapje en drankje te nuttigen. Tijdens deze pauzes zullen er ook activiteiten georganiseerd worden. De combinatie van deze pauzes en het verspreiden van het congres over een gehele week, zorgen ervoor dat je niet een hele dag achter je pc hoeft te zitten. Daarnaast geeft dit je de mogelijkheid om iedere sessie te volgen die je interessant lijkt, terwijl dit tijdens een fysiek congres niet mogelijk is.

Wij kunnen ons voorstellen dat je als deelnemer nog praktische vragen zult hebben over bijv. het inloggen of het stellen van vragen via WhatsApp. Hierover zullen wij je medio augustus meer duidelijkheid geven.

Wij hopen jullie allemaal (digitaal) te mogen verwelkomen tijdens onze congresweek!

Hopelijk tot dan,
Team Chronisch ZorgNet