Ik ben aangesloten bij Chronisch ZorgNet


Om de specialisatie ‘corona’ te behalen doorloop je de volgende stappen:

  1. Alleen fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in longaandoeningen kunnen corona therapeut worden. Je dient de officiële specialisatie ‘long’ te hebben behaald in je portfolio.
  2. Je volgt de e-learning die je kunt bestellen in de Webshop.
  3. Voeg de opleiding (landelijk netwerk voor revalidatie corona patiënten in de eerste lijn – e-learning module) toe aan jouw portfolio bij ‘Mijn opleidingen’.
  4. Gefeliciteerd! Na verwerking van de opleiding ben je zichtbaar als corona therapeut op de Zorgzoeker en digitale Zorgverwijzer.
  5. Veel organisaties geven regelmatig webinars over de nieuwste ontwikkelingen en inzichten over de behandeling van coronapatiënten. We moedigen je aan om deze te volgen om jouw kennis over de ziekte en behandeling up-to-date te houden.
  6. Vanwege de brede problematiek waar patiënten mee in aanraking komen, is een multidisciplinaire samenwerking met andere zorgverleners essentieel. Na het behalen van de specialisatie ‘corona’ dien je in jouw portfolio bij Mijn Partners aan te geven met welke diëtisten en ergotherapeuten in de buurt jij samenwerkt.