Ik ben niet aangesloten bij Chronisch ZorgNet


Ben jij niet aangesloten bij Chronisch ZorgNet? Ook dan is het mogelijk om in deze coronatijden gratis zichtbaar te worden als coronatherapeut op de Zorgzoeker. Op deze manier creëren we gezamenlijk op korte termijn een zo goed mogelijk vangnet voor alle coronapatiënten die revalidatie behoeven.

Om met de specialisatie ‘corona’ zichtbaar te worden op de Zorgzoeker doorloop je de volgende stappen:

  1. Alleen fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in longaandoeningen kunnen coronatherapeut worden. Hiervoor dien je een door Chronisch ZorgNet goedgekeurde basisscholing longaandoeningen te hebben gevolgd. Heb jij niet de juiste basisscholing longaandoeningen gedaan? Dan is het helaas niet mogelijk om zichtbaar te worden als corona therapeut.
  2. Je volgt de e-learning die je kunt bestellen in de Webshop.
  3. Na het volgen van de e-learning kun je je aanmelden middels het registratieformulier. Let op: Hier voer je zowel het certificaat van de basisscholing long op, als het certificaat van de e-learning over corona.
  4. Een medewerker van Chronisch ZorgNet zal jouw registratie verwerken.
  5. Gefeliciteerd! Je bent nu zichtbaar als corona therapeut op de Zorgzoeker en digitale Zorgverwijzer.
  6. Veel organisaties geven regelmatig webinars over de nieuwste ontwikkelingen en inzichten over de behandeling van coronapatiënten. We moedigen je aan om deze te volgen om jouw kennis over de ziekte en behandeling up-to-date te houden.
  7. Vanwege de brede problematiek waar patiënten mee in aanraking komen, is een multidisciplinaire samenwerking met andere zorgverleners essentieel. Na het behalen van de specialisatie ‘corona’ dien je in jouw portfolio bij Mijn Partners aan te geven met welke diëtisten en ergotherapeuten in de buurt jij samenwerkt.

Let wel: het ‘corona-portfolio’ bevat enkel de noodzakelijke onderdelen om zichtbaar te zijn op de Zorgzoeker en digitale Zorgverwijzer. Je hebt met dit portfolio dus geen toegang tot de overige onderdelen van Chronisch ZorgNet, zoals een regionale netwerkomgeving, terugkoppeling van jouw behandelresultaten en opleidingenoverzicht. Zolang deze crisis aanhoudt en veel coronapatiënten fysiotherapeutische hulp behoeven, kun jij gebruik blijven maken van je tijdelijke portfolio. Het is op dit moment onduidelijk hoe lang dit gaat duren, maar je wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Natuurlijk kun je ook deelnemen aan Chronisch ZorgNet met een volledig portfolio en meerdere specialisaties. Meer informatie hierover vind je hier.