Patiëntinformatie longaandoeningen


Via de website van het Longfonds kunnen patiënten informatie vinden over longaandoeningen. Daarnaast kunnen zij via het LongForum in contact komen met lotgenoten. Het Longfonds heeft vele items (zoals informatiebrochures) beschikbaar, die gratis besteld kunnen worden via hun website. Deze brochures zijn ideaal om mee te geven aan patiënten met longaandoeningen, zodat ze thuis op hun gemak nog eens de belangrijkste informatie kunnen doorlezen.

Voor lotgenotencontact kan je een patiënt wijzen op de Longpunten. Dit zijn lotgenotenbijeenkomsten voor longpatiënten. In heel veel regio’s worden deze bijeenkomsten door vrijwilligers georganiseerd. Voor het programma van je lokale/regionale longpunt kun je kijken op de website van Longfonds. Ook kun je je aanmelden bij de organisatoren, zodat je tijdig het (jaar)programma en uitnodigingen krijgt die je vervolgens weer kunt delen met de patiënten. Om het wandelen op te pakken is er de leuke mogelijkheid om aan te sluiten bij de COPD Challenge.

Ook heeft het Longfonds een contactpunt voor zorgverleners, waar informatie gevonden kan worden en vragen gesteld kunnen worden.