De voordelen van deelname aan Chronisch ZorgNet


Chronisch ZorgNet is een uniek en vooruitstrevend zorgnetwerk in Nederland, door de nadruk op evidence-based handelen, doelmatigheid en transparantie van zorg. Als Chronisch ZorgNet therapeut geef je patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden, long- en hart aandoeningen, de beste zorg. Als deelnemer van Chronisch ZorgNet heb je de volgende voordelen:

 • Samenwerken aan betere zorg voor patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen hebben intensieve behandeling nodig. Elke patiënt is anders, wat het afwisselend en uitdagend maakt. Samen met jouw collega Chronisch ZorgNet therapeuten wissel je informatie, kennis en ervaring uit, zodat je jouw handelen continu kunt blijven ontwikkelen.
 • Via de netwerkstructuur van Chronisch ZorgNet blijf je op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van evidence-based handelen en nieuws uit de praktijk over de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Dit gebeurt onder andere via nieuwsbrieven en regionale netwerkbijeenkomsten.
 • Heb je vragen of wil je tips krijgen over een behandeling? Het landelijke team van Chronisch ZorgNet brengt je in contact met experts die je kunnen helpen bij je vraagstukken.
 • Bij Chronisch ZorgNet zijn we continu bezig met innovatie. Heb jij interesse om ook mee te denken? Dan kun je dit aangeven bij het landelijke team van Chronisch ZorgNet of via jouw persoonlijke Chronisch ZorgNet portfolio bij het kopje "Meedenkpanel". 
 • Chronisch ZorgNet ontwikkelt scholing specifiek voor aangesloten therapeuten. Deze scholing is gericht op belangrijke elementen in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Een groot deel van deze scholing is gratis beschikbaar en voor de scholing ontvang je accreditatie voor de landelijke registers (KRF, Keurmerk Fysiotherapie, VvOCM).
 • Bijna alle zorgverzekeraars hanteren een selectief inkoopbeleid op het gebied van gesuperviseerde looptherapie bij perifeer arterieel vaatlijden bij Chronisch ZorgNet therapeuten. Dit betekent dat een patiënt de behandelingen GLT alleen (volledig) vergoed krijgt indien deze zijn uitgevoerd door een Chronisch ZorgNet therapeut.
 • Als Chronisch ZorgNet therapeut heb je een online Portfolio dat zichtbaar is voor verwijzers en patiënten op de Zorgzoeker en Digitale Zorgverwijzer. Dit is jouw persoonlijke visitekaartje.
 • Voor deelname een Chronisch ZorgNet krijg je 6 punten per jaar toegekend in het KRF.
 • Via Chronisch ZorgNet is een grote diversiteit aan ondersteunend materiaal verkrijgbaar voor bijv. contact met de verwijzer en patiënt. Dit kun je opvragen bij het landelijk team van Chronisch ZorgNet.
 • Het team van Chronisch ZorgNet behartigt de belangen van jou als Chronisch ZorgNet therapeut op beleidsniveau: denk hierbij aan vergoeding vanuit de basisverzekering, selectieve inkoop, behandeling in de eerste lijn en positionering van de Chronisch ZorgNet therapeut in de zorg.
 • Het Chronisch ZorgNet Kwaliteitssysteem geeft je inzicht in je eigen behandelresultaten. Deze kun je vergelijken met regionale en landelijke resultaten. Leren van elkaar is hierbij het motto.