Wat als ik niet aan de voorwaarden heb voldaan?


Chronisch ZorgNet is een netwerk dat transparantie en kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft staan. Om dit te waarborgen dien je als Chronisch ZorgNet therapeut aan een aantal voorwaarden te voldoen. In onderstaande tabel staan de voorwaarden, de consequenties en de oplossingen weergegeven wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden.

Niet voldaan aan voorwaarde(n)ConsequentieOpheffen consequentie
Data-aanlevering ontbreekt 2 opeenvolgende maanden*Gele kaartVervaldatum na 3 maanden
Status digitale verwijzing niet tijdig aangepastGele kaartVervaldatum na 3 maanden
Gestandaardiseerde terugkoppelingsbrief niet gebruiktGele kaartVervaldatum na 3 maanden
Portfolio niet compleet / niet correctGele kaartVervaldatum na 3 maanden
Eigen bijdrage niet betaaldNiet zichtbaar op de Zorgzoeker**Betalen eigen bijdrage
Onvoldoende scholingspuntenNiet zichtbaar op de Zorgzoeker**Behalen scholingspunten of eenmalig jaar verlenging
Geen motivational interviewing cursus voor einde fase Wit en OranjeNiet zichtbaar op de Zorgzoeker**Volgen MI-cursus of eenmalig jaar verlenging
Geen deelname Chronisch ZorgNet Congres in afgelopen 2 jaarNiet zichtbaar op de Zorgzoeker**Deelname volgende Congres of eenmalig jaar verlenging
Klachten vanuit verwijzer / patiëntAfhankelijk van de situatieAfhankelijk van de situatie

 * Aanlevering van data is een voorwaarde voor deelname aan het netwerk. Lees hier wat wordt verwacht ten aanzien van het aanleveren van data.
** Wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden en hierdoor niet zichtbaar bent op de Zorgzoeker, betekent dit ook dat je niet vindbaar bent voor patiënten en verwijzers.

De consequenties worden via een automatisch proces toegepast. Indien na 6 maanden nog niet is voldaan aan de voorwaarden, dan gaat Chronisch ZorgNet over tot het beëindigen van de deelname.

Gele kaarten
Wanneer je niet aan bepaalde deelnamevoorwaarden voldoet, kun je automatisch een gele kaart in jouw Portfolio ontvangen. Deze kaart dient als herinnering dat je niet aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan. Wanneer je één of twee gele kaarten hebt ontvangen heeft dit geen consequenties voor je zichtbaarheid op de Zorgzoeker en Digitale Zorgverwijzer. De kaarten zijn ook niet zichtbaar voor patiënten en/of verwijzers. Bij een derde gele kaart wordt deze omgezet in een rode kaart. Je bent dan 3 maanden niet zichtbaar op de Zorgzoeker en Digitale Zorgverwijzer. Een gele en rode kaart vervalt 3 maanden na het toekennen ervan.

Verlenging
Indien het door omstandigheden niet is gelukt om aan de scholingsvoorwaarden te voldoen, is het mogelijk om eenmalig een jaar verlenging aan te vragen.