Vergoeding rookstopbegeleiding door Chronisch ZorgNet therapeuten


Wanneer je als erkende rookstopcoach staat ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken, dan kan je in de meeste gevallen een vergoeding vragen voor het aanbieden van een programma Stoppen met Roken. Bij elke zorgverzekeraar kan een patiënt één keer per jaar een stoppen-met-roken-programma vergoed krijgen. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is sinds januari 2020 vrij van eigen risico. Dit geldt zowel voor de gedragsmatige begeleiding als de ondersteunende medicatie (dit laatste alleen mits in combinatie met gedragsmatige begeleiding).

Let op: bij (bijna) alle zorgverzekeraars vallen fysiotherapeuten onder ‘niet-gecontracteerde aanbieders’. Hierdoor is het mogelijk dat de cliënt de rookstopbegeleiding niet (volledig) vergoed krijgt. Kijk voor de vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars op de website van RokenInfo.

Voor de grootste zorgverzekeraars hebben wij op een rijtje gezet hoe de vergoedingen in zijn werk gaan, zowel voor de patiënt als voor jou als rookstopcoach (zie onderstaand overzicht). Dit overzicht is met zorg samengesteld, maar we kunnen niet garanderen dat deze informatie op het moment van lezen nog up-to-date is. Wij adviseren je dan ook altijd om hierover contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Aan deze figuur kunnen geen rechten worden ontleend.