E-learning motiverende gespreksvoering 'verdieping'


Per 1 december 2020 is het volgen van een vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering / Motivational Interviewing (MI) verplicht in de eerste fase oranje. Maar wat houdt deze vervolgtraining in? Lees er alles over op de pagina 'Vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering'.

De vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de verdiepende e-learning en kost ongeveer drie maanden om te doorlopen. Na afronding van deze e-learning volg je ook nog een praktijkdeel bij één van de goedgekeurde aanbieders. Voor beide onderdelen schrijf je je apart in en betaal je apart.

De verdiepende e-learning
Lees hier alles over de verdiepende e-learning, het eerste onderdeel van de vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering, en schrijf je meteen in.  

Voor wie is deze e-learning?

Het programma is speciaal ontwikkeld voor Chronisch ZorgNet deelnemers die al een basistraining in Motiverende Gespreksvoering / Motivational Interviewing hebben gevolgd en nu in fase oranje zitten.

Wat leer je tijdens de e-learning?

Met deze e-learning ga je je vaardigheden en kennis van Motiverende Gespreksvoering verdiepen en fors verbeteren. Aan de hand van casuïstiek, korte stukjes theorie en videodemonstraties, werk je aan de belangrijkste punten van Motiverende Gespreksvoering. Je reflecteert op je eigen handelen aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je werkt o.a. aan je vaardigheden om:

  • sneller te kunnen reageren op uitspraken van patiënten;
  • patiënten effectiever te motiveren om, bijvoorbeeld, te stoppen met roken;
  • een grotere therapietrouw te bewerkstelligen;
  • een betere patiënt-professional relatie te verkrijgen;
  • makkelijker te reflecteren;
  • op alternatieve manieren te reageren in lastige situaties met patiënten.

Opzet van de e-learning

De e-learning duurt minimaal 12 weken en duurt ongeveer 15 uur. De e-learning is opgedeeld in 12 korte modules. Per week doorloop je één module die je 1 tot 1,5 uur tijd kost. Nadat je die afgerond hebt valt de volgende module vrij. Je kunt de e-learning dus niet versneld doorlopen. Omdat je ook wel eens een drukke week of vakantie hebt, ben je met het totale programma gemiddeld 15 weken bezig. Dat betekent dus dat je minimaal 15 weken voor dat je gaat deelnemen aan het tweedaagse praktijkdeel moet starten met de e-learning. Door de opbouw van de e-learning ben je dus zo’n drie maanden actief met de stof bezig en dat maakt dat motiverende gespreksvoering bijna “een tweede natuur” wordt.

Kosten

Kosten van de e-learning MI ‘Verdieping: €299,00 (ex. btw). De hele module, inclusief de voorbeeldgesprekken en de oefeningen, kun je (nadat je gestart bent) nog 11 maanden lang terugkijken. Daarna volg je de praktijkdagen. De kosten van de praktijkdagen verschillen per aanbieder. Op de pagina Vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering staan alle goedgekeurde scholingsaanbieders vermeld. 

Inschrijven

Hier kun je je inschrijven voor de e-learning MI ‘Verdieping’. Je hebt de keuze om via iDEAL te betalen of per factuur. Een factuur ontvang je binnen enkele dagen per mail. Na het verzenden van je inschrijving, ontvang je binnen enkele minuten de inloggegevens vanuit het platform A New Spring (let op: deze belandt wel eens bij je ongewenste mail). Je kunt dan direct aan de slag met de e-learning!

Accreditatie en certificaat

Deze e-learning is geaccrediteerd voor 15 punten bij Chronisch ZorgNet, KNGF en Keurmerk. Je ontvangt de punten als je alle modules hebt doorlopen en geslaagd bent voor alle toetsen (80% score). Na afloop van de e-learning ontvang je een bewijs van deelname.

Door wie is deze e-learning ontwikkeld?

De e-learning is ontwikkeld door gespecialiseerde MI-trainers in samenwerking met fysiotherapeuten. De betrokken MI-trainers van Academie voor Motivatie & Gedragsverandering zijn lid van MINT en MINTned.