Vergoeding fysio- en oefentherapie bij Osteoporose, vallen & breken


De vergoeding voor patiënten met osteoporose, een verhoogd val- en fractuurrisico of herstel na een fractuur is afhankelijk van de verwijsreden.

  • Osteoporose: De behandelingen fysio- of oefentherapie bij osteoporose worden vergoed uit de aanvullende verzekering van de patiënt. Indien een patiënt niet aanvullend verzekerd is, dan zullen de kosten voor de behandelingen fysio- of oefentherapie voor eigen rekening komen.
  • Fractuur, conservatief behandeld: Als er sprake is van een fractuur zonder operatief ingrijpen, dan heeft de patiënt recht op 6 maanden fysio- of oefentherapie, waarbij de eerste 20 behandelingen uit de aanvullend verzekering van de patiënt vergoed worden. Als een patiënt niet of onvoldoende aanvullend verzekerd is, dan zullen de kosten voor de behandelingen fysio- of oefentherapie voor eigen rekening komen.
  • Fractuur, operatief behandeld: Als er sprake is van een fractuur met operatief ingrijpen, dan heeft de patiënt recht op 12 maanden fysio- of oefentherapie, waarbij de eerste 20 behandelingen uit de aanvullend verzekering van de patiënt vergoed worden. Als een patiënt niet of onvoldoende aanvullend verzekerd is, dan zullen de kosten voor de behandelingen fysio- of oefentherapie voor eigen rekening komen.